Przepis:

Pamiętaj, korzystając z drożdży świeżych, należy przygotować z nich zaczyn.

Zobacz jak przygotować zaczyn »

wyrabianie
wyrabianie
1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Pomieszaj ze sobą mąkę, proszek i sól. Poszatkuj szpinak i dodaj do mieszanki. Dodaj do mieszanki zimne masło i wymieszaj całość rękami, aby masło połączyło się z resztą składników. Dolej mleko i wymieszaj całość rękami.
formowanie
formowanie
2. Wyjmij ciasto na oprószony mąką blat i oprósz samo ciasto. Rozwałkuj na grubość 2 centymetrów. Z ciasta wytnij kółka za pomocą odwróconej szklanki. Ułóż kółka ciasta na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
pieczenie
pieczenie
3. Wsadź blachę do piekarnika i piecz ok. 15 minut aż zbrązowieją, Jedz gdy są jeszcze ciepłe.
Smakowita
Ocena czytelników: 0 z 0 ocen
Czas całkowity: 25 min
Czas wyrastania: 10 min
Czas wypieku: 15 min