Przepis:

Pamiętaj, korzystając z drożdży świeżych, należy przygotować z nich zaczyn.

Zobacz jak przygotować zaczyn »

mieszanie składników
mieszanie składników
1. Mąki mieszamy ze sobą w misce. Dodajemy ziarna, pokrojone drobno suszone pomidory, sól. Wlewam oliwę z zimną wodą i mieszamy ze sobą wszystkie składniki.
formowanie
formowanie
2. Ciasto wałkujemy cienko na oprószonej mąką stolnicy i wycinamy prostokąty o długości 9x14cm (wyszło 8). Przekładamy je na blaszkę wyłożoną pergaminem. W cieście można dodatkowo zrobić dziurki widelcem i posmarować oliwą (nie jest to konieczne).
pieczenie
pieczenie
3. Chrupkie pieczywo pieczemy przez 20-25 minut w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni, aż się zarumieni.
Smakowita
Ocena czytelników: 4.86 z 7 ocen
Czas całkowity: 40 min
Czas wyrastania: 15 min
Czas wypieku: 25 min