Przepis

mieszanie składników
2 min
mieszanie składników
1. Mąkę przesiewamy do misy, dodajemy puree z kukurydzy, sól i oliwę. Wlewamy powoli letnią wodę i mieszamy ciasto krótko ręką do połączenia składników.
formowanie
4 min
formowanie
2. Elastyczną kulę z ciasta kładziemy na blacie, podsypujemy mąką i wałkujemy na okrągły placek grubości 0,5 cm.
formowanie
4 min
formowanie
3. Koło dzielimy na 8 części (trójkątów), każdy z nich delikatnie rozciągamy i układamy na blasze wyłożonej pergaminem,
pieczenie
15 min
pieczenie
4. Blachę w podpłomykami wstawiamy do piekarnika i pieczemy w 190 stopniach przez 15 minut.
Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe. Dobro z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej