Przepis

wyrabianie
5 min
wyrabianie
1. Zagnieć ze sobą wszystkie składniki aż stworzą jednolite, lepkie ciasto.
wyrastanie
480 min
wyrastanie
2. Umieść ciasto w wyłożonej papierem do pieczenia 30-centymetrowej foremce. Posyp mąką z góry i uklep w foremce. Odstaw w ciepłe miejsce na noc (ok. 8 godzin).
pieczenie
35 min
pieczenie
3. Przed upływem czasu wyrastania rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Piecz ok. 35 minut. Wyjmij z piekarnika, formy i papieru. Odstaw do ostygnięcia na wyjętej z piekarnika kratce.
Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe. Dobro z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej