Dzisiejsza propozycja powstała na wypadek, jeśli kiedyś znajdziecie się w środku sporów: czy upiec domowy chleb, czy zrobić pizzę..
W takiej sytuacji, w ramach kompromisu możecie zaproponować roladę chlebową z Toskanii. Jej ciasto jest miękkie, elastyczne i delikatne, a nadzienie pyszne niczym pizza i inspirowane Toskanią. Smakuje rewelacyjnie na ciepło, gdy ser mozzarella się genialnie ciągnie, chociaż równie świetnie sprawdza się jako przekąska na zimno.
Możecie ją pokroić na plastry, włożyć do lodówki i potraktować jako gotowe kanapeczki, które możecie zapakować w papierową torbę i wziąć ze sobą na uczelnię, na piknik, czy do pracy :)
Smakuje tak dobrze jak w Toskani, a u nas za oknem szaro i ponuro. Fajny pomysł na ciasto na pizzę.
Zrobiłam dziś i chyba coś nie bardzo wyszło 🙁 w smaku była super, jednak coś musiałam sknocić przy zawijaniu albo farszu za dużo- rozlazła się i część pyszności wypłynęła 🙁 Jakaś dobra rada na następny raz 😉
Prawdopodobnie ciasto zostało zbyt cienko rozwałkowane, a farsz był zbyt grubo rozprowadzony, dlatego pewnie popękała, to drobne szczegóły, na pewno do dopracowania przy następnym zawijaniu. Jeśli smak pasował to warto powtórzyć! 🙂