Przepis

wyrabianie
4 min
wyrabianie
1. Do misy wsypujemy mąkę, dodajemy serek wiejski, posiekany szczypiorek, sól. Wlewamy letnią wodę i oliwę, ciasto wyrabiamy krótko do połączenia składników w elastyczną kulę.
formowanie
5 min
formowanie
2. Wyrobione ciasto przekładamy na oprószony mąką blat. Dzielimy na 4 części, każdą kulę delikatnie spłaszczamy i wałkujemy na cienki placek.
smażenie
16 min
smażenie
3. Podpłomyki z serkiem wiejskim wrzucamy na rozgrzaną patelnię (można ją dodatkowo skropić oliwą), smażymy po 2 minuty z każdej strony.
Ocena czytelników: 0 z 0 ocen

Wasze komentarze

Napisz komentarz

Dodaj obrazek:

Maksymalna wielkość pliku: 2 MB

Oceń przepis
Pasta z ziaren fasoli z czarnuszką i pieprzem
Czarnuszka? Pieprz? Małe ziarenka ale z charakterem dodają smaku! Smakowita pasta z ziaren fasoli z czarnuszką i pieprzem.
Więcej o tym wariancie
Rrzepak
Ziarna rzepaku
Rzepak to jedna z najważniejszych roślin oleistych występujących w Polsce. Dzięki swoim wartościom odżywczym oraz pochodzeniu nazywany jest oliwą Północy.
Dowiedz się więcej