Podpłomyki z serkiem wiejskim
Podpłomyki z serkiem wiejskim zrobicie tylko z mąki. W czasach, kiedy trudno w sklepie dostać drożdże, wychodzę Wam naprzeciw z przepisem na przaśne podpłomyki. Nie wymagają one ani dodatku zakwasu, ani drożdży, ani proszku do pieczenia. Nie potrzeba nawet piekarnika! Ciasto wyrabiamy i formujemy w kilka minut, placki wrzucamy na gorącą patelnię i gotowe.
Podpłomyk, będący rodzajem płaskiego chleba, jest prosty w wykonaniu i bardzo smaczny. Jeśli nie masz czasu na pieczenie chleba, ale masz ochotę na niestandarowe wypieki – polecam podpłomyki.
Inne przepisy na domowe płaskie chlebki
Wszystko zjedzone? Po więcej pysznych przekąsek zapraszam na stronę z podpłomykami. Od siebie gorąco polecam tę domową wersję pomidorowego podpłomyka– w całej kuchni roznosi się aromat pomidorów połączonych z orzeźwiającą bazylią.
Jeśli masz dodatkowe pytania o pieczenia chleba – zadaj proszę w komentarzu.
Wasze komentarze