Przepis

mieszanie składników
2 min
mieszanie składników
1. Mąkę wsypujemy do misy, dodajemy sól i olej. Wlewamy letnią wodę i krótko mieszamy ciasto do połączenia składników.
formowanie
5 min
formowanie
2. Elastyczną kulę dzielimy na 8 porcji, z każdej formujemy małą kuleczkę.
wyrastanie
5 min
wyrastanie
3. Zostawiamy je pod przykryciem na 5 minut.
smażenie
24 min
smażenie
4. Następnie każdą kulkę podsypujemy pełnoziarnistą mąką i cienko wałkujemy na okrągły placek. Uformowane tortille wrzucamy na rozgrzaną i suchą patelnię. Smażymy po ok. 1,5 minuty z każdej strony.
Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe, to rozkosz prosto z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej