Przepis

mieszanie składników
3 min
mieszanie składników

1. Mąkę wsypujemy do misy, dodajemy sól i oliwę. Wlewamy letnią wodę i mieszamy do połączenia składników. Wszystkie razem zagniatamy na elastyczne ciasto. Odstawiamy na 15 minut, by odpoczęło.

dzielenie
2 min
dzielenie

2. Elastyczną kulę dzielimy na 8-10 porcji.

formowanie
2 min
formowanie

3. Tworzymy kulki z wydzielonych porcji i przygotowujemy do wałkowania.

wałkowanie
3 min
wałkowanie

4. Każdą kulkę podsypujemy pełnoziarnistą mąką i cienko wałkujemy na okrągły placek.

smażenie
25 min
smażenie

5. Uformowane tortille wrzucamy na rozgrzaną i suchą patelnię. Smażymy po ok. 1,5 minuty z każdej strony.

smarowanie wierzchu
smarowanie wierzchu

6. Podajemy z pastą z ziaren fasoli i ulubionymi dodatkami.

Pasta z fasoli z papryką
Chcesz dodać swoim ulubionym kanapkom wyjątkowego smaku? SmakoWita pasta z ziaren fasoli z czerwoną papryką stanie na wysokości zadania!
Więcej o tym wariancie
Ziarna fasoli
Fasola to jedna z najpopularniejszych roślin wśród strączków. Ze względu na różnorodność odmian i właściwości odżywcze, fasola znajduje zastosowanie w tradycyjnej, ale i w nowoczesnej kuchni.
Dowiedz się więcej