Przepis

wyrabianie
5 min
wyrabianie
1. Mąkę, kakao, cukier i drożdże wsypujemy do misy. Wlewamy powoli letnią wodę i wyrabiamy ciasto przez kilka minut.
wyrastanie
120 min
wyrastanie
2. Elastyczne ciasto przekładamy do misy, przykrywamy ściereczką i stawiamy w ciepłym miejscu na 1,5-2 godziny.
formowanie
5 min
formowanie
3. Po tym czasie dzielimy wyrośnięte ciasto na 2 części. Z każdej z nich formujemy długie i cienkie paluchy, które układamy na blasze wyłożonej pergaminem.
pieczenie
15 min
pieczenie
4. Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni. Grissini pieczemy przez 15 minut. Najlepiej smakują świeżo upieczone.
Ocena czytelników: 5 z 1 ocen

Wasze komentarze

Napisz komentarz

Dodaj obrazek:

Maksymalna wielkość pliku: 2 MB

Oceń przepis
Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe. Dobro z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej