Przepis

Przygotowanie mokrych składników
5 min
Przygotowanie mokrych składników

1. Jajka rozmącamy z mlekiem. Doprawiamy płatkami chili i lekko solą.

Namaczanie chleba
5 min
Namaczanie chleba

2. Jajka rozmącamy z mlekiem. Doprawiamy płatkami chili i lekko solą.

Smażenie tostów
10 min
Smażenie tostów

3. Namoczone w jajku kromki chleba smażymy na tłuszczu na złoty kolor.

Przygotowanie dodatków
5 min
Przygotowanie dodatków

4. Pomidorki kroimy na ćwiartki. Dodajemy poszarpaną bazylię. Skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem.

Serwowanie
5 min
Serwowanie

5. Usmażone tosty układamy na talerzu. Na nich kładziemy po 2-3 plastry szynki i pomidorki z bazylią. Posypujemy rukolą i startym serem.

Smakowita Owsiana
Wyobraź sobie delikatny smak owsa, idealnie kremową konsystencję i moc odżywczych ziaren.
Więcej o tym wariancie
Owies
Owies
Ziarno owsa jest bogate w wartości odżywcze – idealnie uzupełnia zdrową i zróżnicowaną dietę. Owies jest stosowany do produkcji popularnych wegańskich napojów roślinnych.
Dowiedz się więcej