Przepis

przygotowywanie składników
3 min
przygotowywanie składników

1. Czerstwy chleb tostowy wyciągamy z opakowania. Możemy użyć też niezjedzonej w porę chałki. Jajka rozmącamy z mlekiem, cynamonem i cukrem.

przygotowywanie składników
1 min
przygotowywanie składników

2. Moczymy kromki chleba tostowego przez kilka minut, aż dobrze nasiąkną.

smażenie
5 min
smażenie

3. Smażymy tosty na tłuszczu na złoty kolor. Tosty francuskie podajemy z ulubionymi owocami, oprószone cukrem pudrem.

Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe. Dobro z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Rrzepak
Ziarna rzepaku
Rzepak to jedna z najważniejszych roślin oleistych występujących w Polsce. Dzięki swoim wartościom odżywczym oraz pochodzeniu nazywany jest oliwą Północy.
Dowiedz się więcej