Przepis

Przygotowanie
10 min
Przygotowanie
  • Orzechy drobno siekamy, wrzucamy na suchą patelnię i krótko prażymy.
  • Do misy wsypujemy mąki, dodajemy puree z dyni, prażone orzechy, pokrojone drobno suszone pomidory, sól i przyprawę curry. Wodę łączymy z oliwą i wlewamy do suchych składników. Wyrabiamy krotko ciasto, aż osiągnie formę kuli.
Wypiekanie
25 min
Wypiekanie
  • Jeśli ciasto się lepi, podsypujemy je mąką i cienko wałkujemy. Wykrawamy prostokąty o wymiarach 16x9 cm.
  • Przekładamy je na blachę wyłożoną pergaminem. Pieczemy 25 minut w rozgrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni.
Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe, to rozkosz prosto z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej