Przepis:

Pamiętaj, korzystając z drożdży świeżych, należy przygotować z nich zaczyn.

Zobacz jak przygotować zaczyn »

mieszanie składników
mieszanie składników
1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Poszatkuj suszone śliwki. Pomieszaj ze sobą w misce mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodaj resztę składników i wymieszaj aż masa będzie jednolita i gęsta.
pieczenie
pieczenie
2. Wyłóż 20 centymetrową foremkę papierem do pieczenia i przelej do niej gęste ciasto. Wstaw do piekarnika i piecz ok. 60 minut aż po wsadzeniu w ciasto długiej wykałaczki, nie przyklei się do niej ciasto. Wyjmij z formy i ostudź.
Smakowita
Ocena czytelników: 0 z 0 ocen
Czas całkowity: 1 godz 10 min
Czas wyrastania: 10 min
Czas wypieku: 1 godz