Wszystkim smakoszom zakochanym w serowych smakach chciałam polecić dzisiejszy chleb. Jeśli do tej pory, tworząc serowe deski kładliście na nich jedynie sery, kupne bagietki i konfiturę z czerwonej cebuli to zachęcam do spróbowania tego chleba. Powstał on z myślą właśnie o serach, ponieważ uważam, że wiele z nich, cudownie komponuje się z gruszką.
Niewielki dodatek serów do chleba nadaje mu specyficznego i „ostrego smaku”, który jest przełamywany naturalną słodyczą gruszki. Chleb pachnie serami, a mimo to nie są one nachalne w smaku. Wręcz przeciwnie, próbując tego chleba nabiera się ochoty na jeszcze więcej 🙂
I mimo, że nie powinno się jeść chleba na ciepło..ja nie mogłam się powstrzymać.
Bardzo mi się podoba ten pomysł! Teraz cały dzień będzie za mną chodził, muszę wieczorem go wypróbować! Pozdrawiam.
Bardzo się cieszę, mam nadzieję, że będzie smakował. Pozdrawiam 🙂