Przepis

wyrabianie
5 min
wyrabianie
1.Wymieszaj zakwas z wodą i solą. Dodaj resztę składników i zagnieć aż otrzymasz jednolite ciasto.
wyrabianie
480 min
wyrabianie
2.Umieść ciasto w wyłożonej papierem do pieczenia foremce o długości 20 centymetrów. Uklep i przykryj materiałową szmatką. Odstaw na noc (na ok. 8 godzin) w ciepłe miejsce.
pieczenie
40 min
pieczenie
3.Przed upływem czasu wyrastania rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wstaw foremkę do piekarnika i piecz ok. 40 minut. Wyjmij chleb z piekarnika, z foremki i odwiń z papieru. Ostudź go stawiając go na kratce wyjętej z piekarnika, aby nie zagrzał się od dołu.
Ocena czytelników: 5 z 2 ocen
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej