Jesteście fanami kakao? Ja uwielbiam je zarówno w wersji ciepłej jak i zimnej. Nic tak dobrze nie rozgrzewa w zimowe wieczory i nie schładza latem. Napój na każdą pogodę!
Forma pitna to nie jedyna propozycja jak użyć kakao. Dodane do deserów nada im szlachetnie czekoladowego smaku, a dodane do chleba? No właśnie. Jakiś czas temu odwiedziłam Tosię i akurat miałam szczęście, że trafiłam na jeszcze ciepły bochenek chleba czekoladowego na zakwasie pszennym. Zakochałam się w tym wytrawnym smaku z dodatkiem kakao. Wypróbowałam więc jak smakuje na drożdżach.
Wielokrotnie podkreślam, że uwielbiam słodko-wytrawne połączenia w pieczywie.Bochenek nie może nie mieć słodkiego akcentu, czy to w postaci suszonych owoców, czy kojarzących się raczej z deserową formą przypraw (jak cynamon czy kakao właśnie). Koniecznie spróbujcie!