Chleb pizzowy to chyba moje własne pojęcie. Bo czy już słyszeliście o takim pieczywie? Trudno jednak oprzeć się tym smakom…
Pizza łączy w sobie tyle pysznych smaków, że nie dziwię się, że stała się tak popularna praktycznie w każdym miejscu na świecie. Uwielbiam chrupiące drożdżowe ciasto w połączeniu z sosem pomidorowym i ulubionymi dodatkami. Daje tyle możliwości do smakowitych eksperymentów.
Kiedyś zainspirowana tym włoskim przysmakiem zrobiłam mięciutkie bułeczki pizzowe, a dzisiaj wyjątkowy smak pizzy postanowiłam zamknąć w bochenku chleba. Dodatek koncentratu pomidorowego i typowego dla pizzy oregano idealnie łączy się z tradycyjnym smakiem chleba.
Jeśli lubisz takie smaki, to zachęcam Cię jeszcze do wypróbowania przepisu na mini bułeczki pizzowe.
Już kiedyś piekłam chleb z ciasta na pizzę, które dostałam w pizzeri. Wyszło podobnie. Naprawdę smaczne.
Bardzo fajny chlebek, w środku mięciutki jak bułeczka.Wczoraj upieczony, a dziś wciąż świeży.
Witam.
Przed chwilą upiekłam ten chlebek, pyszny. Wyszedł super. Pozdrawiam.