Przepis

wyrabianie
5 min
wyrabianie

1. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki w misce, aby uzyskały jednolitą konsystencję.

wyrastanie
480 min
wyrastanie

2. Przenieś ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia (lub wcześniej wysmarowanej tłuszczem i odsypanej otrębami) formy o długości ok. 15 cm. Przykryj formę folią aluminiową i odstaw na noc (co najmniej 8 godzin) w ciepłe miejsce.

pieczenie
40 min
pieczenie

3. Po upływie tego czasu rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Zdejmij folię z formy i wstaw ciasto do rozgrzanego piekarnika na ok. 40 minut. Wyjmij chleb z formy i daj mu ostygnąć.

Smakowita Maślany Smak
Smakowita maślany smak
A może masz ochotę na chrupiącą bagietkę? Smakowita maślany smak sprawi, że poczujesz moc przyjemności prosto z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Rrzepak
Ziarna rzepaku
Rzepak to jedna z najważniejszych roślin oleistych występujących w Polsce. Dzięki swoim wartościom odżywczym oraz pochodzeniu nazywany jest oliwą Północy.
Dowiedz się więcej