Przepis

przygotowywanie zaczynu
180 min
przygotowywanie zaczynu
1. Pomieszaj wszystkie składniki na zaczyn w misce. Odstaw na ok. 3 godziny
wyrabianie
5 min
wyrabianie
2. Po upływie tego czasu pomieszaj w misce wszystkie składniki na ciasto właściwe.
wyrastanie
90 min
wyrastanie
3. Z ciasta uformuj jajowaty bochenek i ułóż go na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Odstaw w ciepłe miejsce na ok. 1,5 h.
pieczenie
30 min
pieczenie
4. Przed upływem tego czasu rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wstaw blachę do piekarnika i piecz ok.25-30 minut aż zbrązowieje.
Ocena czytelników: 0 z 0 ocen

Wasze komentarze

  • gin 15 września 2014 o 15:58

    Robiłam kiedyś bułki z jabłkiem i rozmarynem, i wyszły wyśmienite, więc z rozkoszą wypróbuję Twój pomysł na chleb 🙂

Napisz komentarz

Dodaj obrazek:

Maksymalna wielkość pliku: 2 MB

Oceń przepis
Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe. Dobro z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej