Eksperymenty w domowej piekarni przewidują także słodkie wypieki!
Nie da się ukryć, że chleb jest podstawowym pożywieniem kuchni wielu kultur i bazą niejednej imponującej potrawy. Nie oznacza to jednak, że od czasu do czasu nie można sobie pozwolić na małe, słodkie przyjemności :)
Drożdżowe bułeczki, które chciałam Wam dziś zaproponować trochę przypominają znane i popularne bułeczki maślane. Są jednak one moim zdaniem jeszcze smaczniejsze, gdyż w ich środku czeka niespodzianka w postaci czekolady. A któż nie lubi czekolady?!
Dlatego myślę, że dłużej do skosztowania bułeczek z czekoladą nikogo przekonywać nie muszę :)
Ależ te bułeczki są dobre!!!
Palce lizać 🙂 I zrobiliśmy je po raz pierwszy w piekarniku :p
Cieszę się, że smakowały 🙂
Nie miałam mielonych migdałów, ale w zamian zastosowałam mielone orzechy laskowe i nutella do środka. Bułeczki wyszły pyszne. Trafiły do brzuchów jeszcze ciepłe.
Pozdrawiam
Bardzo się cieszę, że smakowały. Pozdrawiam!
Właśnie upiekłam, przepyszne! Szczerze polecam :))
Cieszę się, że smakowały 🙂
Świetny przepis, bułeczki wyszły pyszne i rumiane, aż rumieńców dostały dzieci, jedząc je ze smakiem 🙂 Polecam!
Cieszę się, że smakowało 🙂