U części z Was pewnie ruszyły już pełną parą przygotowania sylwestrowe. Robienie przekąsek imprezowych to naprawdę ciężki orzech do zgryzienia i ogromna praca. Koniecznie pamiętajcie, żeby docenić wkład osoby organizującej zabawę, bo to naprawdę nie lada wyzwanie!
Ja w tym roku nie mam żadnych obowiązków, gdyż wybieram się na imprezę do kogoś innego. Dlatego mam chwilę czasu, żeby spokojnie upiec pyszny, domowy chleb. Tym razem razowy ze świeżą bazylią. Dużo bardziej trafia w wymagania mojego podniebienia, gdyż z zasady chwytam po chleby razowe częściej niż po zwykłe, białe pieczywo.
Jeżeli macie w planach zrobienie sylwestrowych przekąsek, na przykład w formie małych kanapek, na pewno będą jeszcze lepsze, gdy zrobicie je na własnym chlebie. A ten z bazylią idealnie sprawdzi się w połączeniu z pomidorami jako tradycyjna bruschetta.
Wasze komentarze