Tradycyjny chleb kubański (pan cubano) to biała pół-bagietka z niewielkim dodatkiem smalcu. Ta pyszna, delikatna, biała bułka używana jest do, przez wielu uważanej za najlepszą na świecie kanapki kubańskiej. Kanapka składa się z pokrojonej szynki, sera, pikli i musztardy. Jej kluczowym składnikiem jest jednak perfekcyjny chleb. I właśnie ten idealny chleb sprawia, że sama kanapka jest na całym świecie uznawana ze genialną.
Jestem wielką fanką idealnych kanapek. Cały czas szukam mojej ulubionej, pakując w nią moje ukochane składniki. Wciąż poszukuję i dlatego postanowiłam zrobić wychwalany pod niebiosa chleb kubański, aby przekonać się, czy to właśnie TO. Nie można zaprzeczyć. Ten chleb jest naprawdę wyjątkowy. Jego miąższ jest niezwykle delikatny, a skórka niesamowicie chrupiąca.
3 łyżeczki drożdzy to ile gramów?
1 łyżeczka to około 3g drożdży.
Super smak, struktura, rewelacyjny przepis. Piekłam wczoraj w nocy, na śniadanie akurat, ciepłe rewelecyjne. Polecam.
Rewelacyjny smak:)