Dzisiejszy chleb – Meksykański chleb z chilli -na pewno wejdzie na stałe do mojego menu.
Uwielbiam meksykańską zupę kukurydzianą z chilli. Dlatego postanowiłam się nią zainspirować i do chlebowego ciasta dodać purée z kukurydzy.
Dzięki temu chlebek wyszedł niezwykle wilgotny i lekko słodkawy. Słodycz pochodząca z kukurydzy została świetnie przełamana pikantną papryczką chilli. Meksykański chlebek postanowiłam upiec w prostokątnej formie i pokroić go na kwadraty. Moim zdaniem świetnie się prezentują te zgrabne kukurydziane kosteczki.
Chleb jest naprawdę rewelacyjny, warto spróbować 🙂
Ile powinien się piec ten chlebek? Na dole jest napisane, że czas pieczenia to 50 minut, a wyżej w przepisie, że najpierw 25, a potem jeszcze 50 minut czy w sumie 50 minut?
To stary przepis z początków bloga i widzę, że wkradł się chochlik. Pieczemy po 25 minut, w sumie 50 🙂