W chlebie uwielbiam niesamowite pole do eksperymentów. Mieszanie różnych rodzajów mąki zawsze sprawia, że wyczarujesz coś wyjątkowego. Tak było tez z tym bochenkiem. Trzy różne zboża tworzą intensywny smak, a chleb jest miękki i puszysty nawet następnego dnia.
Bardzo sie ciesze i zachecam do dalszych eksperymentow. Pozdrawiam:)
Kolejny już raz zrobiłam ten chleb. Jest on moim ulubionym. Zaczęłam już z nim trochę eksperymentować – raz zamiast mąki pszennej chlebowej dałam razową, wczoraj mąką żytnią zmieszałam pół na pół jasną i razową, dodaję słonecznik, siemię, otręby. Uważam, że w każdej postacji jest super. Następnym razem chcę część mąki zastąpić mąką owsianą. Bardzo polecam wszystkim piekącym ten chleb.
Zrobiłam wczoraj ten chleb w okrągłej formie. Jest pyszny, taki delikatny miąższ i super smak. Na pewno jeszcze kiedyś go zrobię. Piekłam też inny chleb bez zagniatania z mąki pszennej pełnoziarnistej i jak dla mnie faworytem jest z 3 zbóż. To jest smak, który idealnie trafia w mój gust.