Przepis

wyrabianie
5 min
wyrabianie
1. Posiekaj miętę. Połącz ze sobą wszystkie składniki i zagnieć lekko lepkie ciasto.
wyrastanie
120 min
wyrastanie
2. Umieść ciasto w 30-centymetrowej, wyłożonej papierem do pieczenia foremce. Posyp lekko mąką z góry i uklep ciasto w formie. Odstaw ciasto w ciepłe miejsce na ok. 2 h do wyrośnięcia.
pieczenie
30 min
pieczenie
3. Przed upływem tego czasu rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Piecz chleb ok. 30 minut. Wyjmij z piekarnika, foremki i papieru. Odstaw do ostygnięcia na wyjętej z piekarnika kratce.
Ocena czytelników: 0 z 0 ocen

Wasze komentarze

Napisz komentarz

Dodaj obrazek:

Maksymalna wielkość pliku: 2 MB

Oceń przepis
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej