Przepis

mieszanie składników
10 min
mieszanie składników
1. Wszystkie suche składniki wsypujemy do misy, zalewamy wodą, dokładnie mieszamy i zostawiamy na 10 minut.
pieczenie
40 min
pieczenie
2. Piekarnik rozgrzewamy z termoobiegiem do 160 stopni. Blachę wykładamy pergaminem i rozsmarowujemy na niej gładko cienkie ciasto (u mnie wyszły wymiary 29x29 cm). Chlebek podpiekamy przez 10 minut. Następnie wyciągamy blachę, kroimy ciasto na mniejsze prostokąty (u mnie 12) i wkładamy ponownie do pieca. Pieczemy przez jeszcze 30 minut.
studzenie
5 min
studzenie
3. Upieczone chlebki odklejamy od pergaminu i kładziemy na kuchennej kratce. Gdy ostygną i stwardnieją, przekładamy je do blaszanej puszki.
Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe. Dobro z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej