Czosnkowe supełki
Czosnkowe pieczywo ma w sobie coś magicznego. Uwielbiam przemycić poszatkowany czosnek do ciasta chlebowego, ale można także przygotować olej lub masło czosnkowe i posmarować z wierzchu przyszły wypiek. Obie te metody wykorzystałam szykując drożdżowe supełki.
Podrośnięte ciasto drożdżowe dzielimy na części, delikatnie je wałkujemy dłonią tworząc małe wałeczki i zawijamy w dowolne supełki. Moim zdaniem supełki wyglądają apetycznie, a do tego cudownie pachną 🙂
Zapraszam Was do wypróbowania tego przepisu i doświadczenia radości, jaką daje domowe pieczenie. Inny rodzaj smakowego pieczywa, jaki polecam to pomidorowe pieczywo chrupkie albo perski chleb barbari. A inne wypieki o ciekawym kształcie to dyniowe bułeczki.
Podzielcie się opinią
Jestem bardzo ciekawa Waszej opinii o czosnkowych supełkach… Zapraszam do dzielenia się swoimi spostrzeżeniami, pomysłami i oczywiście wszelkimi pytaniami w komentarzach poniżej.