Przepis:

Pamiętaj, korzystając z drożdży świeżych, należy przygotować z nich zaczyn.

Zobacz jak przygotować zaczyn »

przygotowywanie składników
przygotowywanie składników
1. Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy mleko i rozbełtujemy.
przygotowywanie składników
przygotowywanie składników
2. Kromki chleba moczymy w miksturze.
smażenie
smażenie
3. Kromki przekładamy na rozgrzaną patelnię z tłuszczem. Tosty smażymy przez ok. 3 minuty z jednej strony, następnie 2 minuty z drugiej. Posypujemy je z wierzchu cukrem cynamonowy i smażymy po jeszcze ok. 30 sekund z każdej strony.
Smakowita
Tosty francuskie podajemy na ciepło ze Smakowitą z masłem.
Ocena czytelników: 0 z 0 ocen
Czas całkowity: 12 min
Czas wyrastania: 0 min
Czas wypieku: 6 min