Przepis

wyrabianie
5 min
wyrabianie
1. Jabłko pozbaw gniazd nasiennych i pokrój w bardzo drobną kostkę. Do pokrojonego jabłka dodaj całą resztę składników. Pomieszaj rękami aż masa zrobi się jednolita.
wyrastanie
480 min
wyrastanie
2. Przenieś masę do wyłożonej papierem do pieczenia formy o długości 20 cm. Przykryj folią aluminiową (zostawiając trochę \\\"luzu\\\") i odstaw na noc w ciepłe miejsce. Po upływie co najmniej 8 godzin rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
pieczenie
40 min
pieczenie
3. Wstaw ciasto i piecz ok. 40 minut, aż zbrązowieje, a po wsadzeniu w nie drewnianego patyczka, nie przyklei się niego ciasto.
Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe. Dobro z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej