Rogaliki z twarogiem, wiśniami i rozmarynem
Zaczął się wiśniowy sezon, dlatego nie będę wiśnią i postanowiłam dać im szansę zabłysnąć w kolejnym przepisie – rogalikach. Do ciasta dodałam rozgniecionego banana, który nadał naturalnej słodyczy i zastąpił jajko. To nie koniec niespodzianek, podstawą farszu jest twaróg, który połączyłam ze wcześniej wspomnianymi owocami. Wisienką na torcie jest tu dodatek rozmarynu, który wspaniale komponuje się z wiśniami.
Czekam na Wasze komentarze
Jestem ogromnie ciekawa Waszych doświadczeń z rogalikami z nadzieniem. Czy macie swoje ulubione wariacje? A może dopiero zamierzacie ich pierwszy raz spróbować? Niezależnie od tego, czy jesteście już wprawionymi bułeczkowymi mistrzami, czy też stawiacie pierwsze kroki w tej dziedzinie, serdecznie zachęcam do dzielenia się swoimi przemyśleniami, sukcesami, a nawet wpadkami. Zapraszam do komentowania!
Macie ochotę na więcej słodkich przepisów? Sprawdźcie brioszkę z czekoladą albo buchty z truskawkami.
Wasze komentarze