Pizzowe podpłomyki
Lubicie podpłomyki? Dziś wersja dla miłośników włoskich smaków – pizzowe podpłomyki z dodatkiem pomidorów, sera i przypraw. Doskonały pomysł na przekąskę!
Podpłomyki z łatwością można wzbogacać o ciekawe dodatki np. smażoną cebulkę. W wersji wiosennej proponuję także dodać szparagi, a dla koloru przyprawę curry 🙂 Podpłomyk, będący rodzajem płaskiego chleba, jest prosty w wykonaniu i bardzo smaczny. Jeśli nie masz czasu na pieczenie chleba, ale masz ochotę na niestandarowe wypieki – polecam podpłomyki.
Inne przepisy na domowe płaskie chlebki
Wszystko zjedzone? Po więcej pysznych przekąsek zapraszam na stronę z podpłomykami. Od siebie gorąco polecam tę domową wersję pomidorowego podpłomyka– w całej kuchni roznosi się aromat pomidorów połączonych z orzeźwiającą bazylią.
Zrobione, zjedzone, a więc przetestowane. Mogę tylko polecić, chętnie jadły nawet moje małe dzieci:)
Kto nie lubi pizzowych klimatów 🙂 Cieszę się, że smakowało!
genialne przepisy, super wszystko opisane … widze tylko jeden minus – nie ma opcji drukuj przepis 🙁 wielka szkoda !! pozdrawiam
Dziękuję za miłe słowa. Przekażę wyżej sugestie dotyczące opcji drukowania, ale nic nie obiecuję 🙂
Naprawdę tylko 1,5 minuty na stronę? Mi też wydaje się, że są surowe w środku . . . zaznaczam, że patelnia bardzo dobrze nagrzana, a placuszki cieniutkie . . .
kurcze takie proste stary przepis a wyśmienitę, ja polecam do ciasta dodac Czarnuszki! Daje świezy mocny aromat, wystarczy nie wiele, teraz często robię bo mam robota do wyrabiania ciasta, kohersen mycook
U mnie podplomyki wyszły w środku surowe, tak mi się wydaje. Czy tak powinno być?
Zdecydowanie nie! Przypuszczam, że patelnia nie była odpowiednio rozgrzana lub wyszły trochę grubsze i potrzeba było minutę dłużej je potrzymać 🙂
Fajny pomysł, ale absolutnie można upiec na suchej patelni. Nico oliwy można dodać do ciasta. 🙂
pozdrawiam
Przepisy na podpłomyki bez tłuszczu z suchej patelni też są na blogu, tutaj celowo wybrałam taką metodę, aby były bardziej rumiane 🙂