Chleb orkiszowy z ziarnami słonecznika wymiata! Muszę zachować resztki pokory i skromności, ale tak naprawdę chce mi się krzyczeć – jaki ten chleb jest cudowny! Mogłabym jeść go kilogramami. Smaki idealnie się równoważą i tworzą bochenek idealny (przynajmniej dla mnie). Polecam każdemu, bo niewiele przy nim roboty (nie wymaga drugiego zagniatania, bochenek formujesz od razu), a chleb orkiszowy z ziarnami słonecznika jest niezapomniany:)
Chleb bardzo smaczny , ale ja dodaję łyżkę oregano zamiast łyżeczki i łyżkę czarnuszki , a 5 minut przed końcem spryskuję wodą , co daje grubą chrupiącą skórkę.
Musi być wyjątkowo aromatyczny 🙂 Spryskiwanie wodą to fajny patent na skórkę!
Witam. Czy zamiast mąki orkiszowej typ 720 można w tym przepisie dać orkiszowa 1850? Pozdrawiam Agnieszka.
Dzień dobry,
Można ewentualnie taką modyfikację zrobić, ale chleb będzie na pewno bardziej zbity i będzie trzeba dać więcej wody.
Witam.
Zdecydowanie chleb jest niepowtarzalny, bardzo smakowity. Pozdrawiam