Chleb na zakwasie z jabłkiem i orzechami
Jesień ma wiele smaków i kolorów, ale na pewno na czele rarytasów stoją jabłka i wszelkiego rodzaju orzechy. Orzechy zazwyczaj wrzucam na suchą patelnię i krótko prażę dla chrupkości i aromatu. Tym razem jednak dodałam też pokrojono drobno jabłko oraz miód. Całość cudownie się karmelizowała i trafiła jako dodatek do chleba na zakwasie.
Taką jesień można lubić! 🙂
Jestem tu nowa i mam problem ze zrozumieniem punktu : „letniej wody(zaczyn). letnia woda jest wymioniona dwa punkty wyżej a zaczyna to nie letnia woda…
W tym przepisie nie przygotowujemy zaczynu więc ta pozycja nie ma tu zastosowania.
Punkt nr 4 letniej wody (zaczyn) 1 szt czyli ile tej wody trzeba dodać ?
Wodę dodajemy tylko raz – w ilości 300ml 🙂
Chleb pycha! Dotąd trzymałam się 3 przepisów i już mi się znudziły, aż tu nagle odkryłam tę stronę. Następny w kolejce będzie tostowy z dynią. Dziękuję!
Super, życzę udanych wypieków!
Chlebek pychota 🙂
Polecam;)