Przepis

Przygotowanie mokrych składników
5 min
Przygotowanie mokrych składników

1. Jajka rozmącamy z mlekiem. Doprawiamy płatkami chili i lekko solą.

Namaczanie chleba
5 min
Namaczanie chleba

2. Jajka rozmącamy z mlekiem. Doprawiamy płatkami chili i lekko solą.

Smażenie tostów
10 min
Smażenie tostów

3. Namoczone w jajku kromki chleba smażymy na tłuszczu na złoty kolor.

Przygotowanie dodatków
5 min
Przygotowanie dodatków

4. Pomidorki kroimy na ćwiartki. Dodajemy poszarpaną bazylię. Skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem.

Serwowanie
5 min
Serwowanie

5. Usmażone tosty francuskie na słono układamy na talerzu. Na nich kładziemy po 2-3 plastry szynki i pomidorki z bazylią. Posypujemy rukolą i startym serem.

Ocena czytelników: 0 z 0 ocen

Wasze komentarze

Napisz komentarz

Dodaj obrazek:

Maksymalna wielkość pliku: 2 MB

Oceń przepis
Rrzepak
Ziarna rzepaku
Rzepak to jedna z najważniejszych roślin oleistych występujących w Polsce. Dzięki swoim wartościom odżywczym oraz pochodzeniu nazywany jest oliwą Północy.
Dowiedz się więcej