Przepis:

Pamiętaj, korzystając z drożdży świeżych, należy przygotować z nich zaczyn.

Zobacz jak przygotować zaczyn »

podsmażanie
podsmażanie
1. Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę i pora. Po kilku minutach dodajemy dodatkową łyżkę oliwy, zwiększamy płomień i wrzucamy pokrojony drobno chleb. Całość przyprawiamy solą, pieprzem oraz papryką i podsmażamy przez 5 minut.
gotowanie
gotowanie
2. Zalewamy składniki bulionem, dodajemy ocet balsamiczny, zmniejszamy płomień i gotujemy na średnim ogniu przez ok. 15 minut.
miksowanie
miksowanie
3. Następnie miksujemy zupę na gładki krem i przelewamy go ponownie przez sito do garnka. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku, podgrzewamy jeszcze chwilę.
serwowanie
serwowanie
4. Zupę serwujemy z tartym serem, podsmażonymi pieczarkami z porem oraz szczypiorkiem. Pieczarki i kawałek pora kroimy w plasterki i podsmażamy kilka minut na oliwie. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Smakowita
Ocena czytelników: 5 z 1 ocen
Czas całkowity: 25 min
Czas wyrastania: 0 min
Czas wypieku: 0 min