W pieczeniu chleba podoba mi się to, że w krótkim czasie i w domowych warunkach jestem w stanie upiec sobie pieczywo, jakie zapragnę :)
Ciężko jest dostać w przeciętnej piekarni smaczny i zdrowy chleb, a jeszcze trudniej o chleb sojowy, a szkoda!
Ma on niezwykle interesujący smak dzięki dodatkowi aromatycznej kolendry, octu ryżowego, miodu i oczywiście sosu sojowego. Świetnie będzie się komponował jako zakąska do dań wywodzących się z kuchni orientalnej, ale tak naprawdę równie cudownie będzie Wam smakować ukrojona kromka świeżego chleba, delikatnie posmarowana i gotowa do chrupania!
Jeśli własnoręcznie upieczonym chlebem chcecie się podzielić z bliskimi, to na pewno ich zaskoczycie chlebem o delikatnym sojowym smaku.
Chleb jak zwykle zrobiłam w maszynie, ale się nie udał 🙁 Dwa razy, zrobiłam go taką metodą jak opisujecie, u mamy – wyszedł i jest bardzo dobry. Polecam 🙂
Czyli raz się udał, a drugi raz nie? Trudno mi powiedzieć od czego to zależy, może to być kwestia przypadku, wykorzystania danego składnika, czy funkcji automatu.
Inna sprawa, że przy modyfikownaniu klasycznego przepisu na chleb z piekarnika zawsze możliwe są drobne problemy.
Pozdrawiam 🙂
Dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
Czy ten ocet ryżowy można zastąpić innym?
Ocet ryżowy można zastąpić sokiem z cytryny, octem winnym lub octem balsamicznym.