Sezon truskawkowy trwa, a ja wciąż nie mam dość tych soczystych owoców. Rano miksuję je na koktajl, podjadam w ciągu dnia, robię kompoty, piekę ciasta, a i czasem dodaję do pieczywa.
Dzisiaj np. postanowiłam upiec delikatnie bułeczki na weekend o smaku truskawkowym. Bułeczki są delikatnie słodkie, a soczystości nadają im kawałki truskawek. Idealnie się sprawdzą na lekkie sobotnie śniadanie.
czy to samo można zrobić z wiśniami z kompotu?
Jeśli odsączone z kompotu to tak 🙂
Jak zwykle bardzo ciekawe przepisy .Uwielbiam Wasze chleby -a szczególnie nocne -z kaszą jaglaną jest super.Pozdrawiam
Super, dzięki za komentarz 🙂
Wyborne 🙂
Mi truskawki to się chyba nigdy nie znudzą 🙂
Ja mam podobnie, chociaż ciekawe jakby to było, gdyby były dostępne cały rok 🙂