Rabarbarowy sezon trwa, zatem czas na coś smakowitego z rabarbarem w roli głównej! Przygotowałam ciasto na przytulone buchty drożdżowe, która nadziałam karmelizowanym rabarbarem. Z wierzchu bułeczki posypałam kruszonką. Wyszło słodko-kwaśno i po prostu przepysznie 🙂
Ile cukru trzeba dodać do karmelizacji rabarbaru? W przepisie napisano, że 80g należy dodać do ciasta czyli cały cukier (oprócz tego do kruszonki).
Myślę, że około 50-70g lub do smaku.
Będę pamiętać, by poprawić ten przepis jak najszybciej. Dziękuję za zwrócenie uwagi.
Punkt 1 „Następnie dodajemy po kawałku zimnego ciasta i wyrabiamy jeszcze 2 minuty. ” Chyba wkradł się jakiś chochlik albo niestety nie rozumiem co dodajemy. Bardzo proszę o wyjaśnienie.
Przepis wydaje się być świetny. Robiłam już buchty z malinami, dżemem, chałki, bułki i kilkanaście chlebów z Waszej strony. Gratuluję dziewczyny, bo wszystkie przepisy zawsze wychodzą i robią efekt WOOOW 😀 wśród gości i domowników.
Chochlik 🙂
Chodziło o kawałki zimnego masła.
Dzięki, cieszę się, że przepisy się sprawdzają!