Podpłomyki na zakwasie żytnim
Podpłomyki zamiast chleba? No pewnie, jeśli szukacie prostego i szybkiego przepisu na chleb – podpłomyki sprawdzą się doskonale! Dziś wersja na zakwasie żytnim – dzięki niemu podpłomyki zyskują iście chlebowy smak!
Żeby wykorzystać ten przepis na podpłomyki potrzebny jest aktywny zakwas żytni. Jeśli nie masz go w domu, a chcesz wyhodować samodzielnie swój zakwas, to tutaj znajdziesz mój poradnik Zakwas żytni – krok po kroku. Jeśli już masz wyhodowany zakwas żytni, a do tego dokarmiony i aktywny – możesz zacząć przygotowania! Przeczytaj przepis na podpłomyki na zakwasie żytnim i napełnij dom zapachem smakowitego chleba.
Inne przepisy na domowe płaskie chlebki
Wszystko zjedzone? Po więcej pysznych przekąsek zapraszam na stronę z podpłomykami. Od siebie gorąco polecam tę domową wersję pomidorowego podpłomyka– w całej kuchni roznosi się aromat pomidorów połączonych z orzeźwiającą bazylią.