Przepis

przygotowywanie składników
2 min
przygotowywanie składników
1. Do misy wsypujemy mąki, dodajemy sól, sezam.
mieszanie składników
3 min
mieszanie składników
2. Powoli wlewamy sok marchewkowy i oliwę, wyrabiamy ciasto aż będzie elastyczne.
formowanie
5 min
formowanie
3. Ciasto przekładamy na oprószony mąką blat. Cienko wałkujemy, wycinamy prostokąty takiej samej wielkości i przekładamy je na blachę wyłożoną pergaminem.
pieczenie
20 min
pieczenie
4. Pieczywo pieczemy metodą góra-dół w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
Ocena czytelników: 0 z 0 ocen

Wasze komentarze

Napisz komentarz

Dodaj obrazek:

Maksymalna wielkość pliku: 2 MB

Oceń przepis
Pasta z ziaren fasoli z czarnuszką i pieprzem
Czarnuszka? Pieprz? Małe ziarenka ale z charakterem dodają smaku! Smakowita pasta z ziaren fasoli z czarnuszką i pieprzem.
Więcej o tym wariancie
Rrzepak
Ziarna rzepaku
Rzepak to jedna z najważniejszych roślin oleistych występujących w Polsce. Dzięki swoim wartościom odżywczym oraz pochodzeniu nazywany jest oliwą Północy.
Dowiedz się więcej