Przepis

przygotowanie składników
5 min
przygotowanie składników

1. Pomidory kroimy, ogórka obieramy. Z wszystkich warzyw usuwamy gniazda nasienne.

blendowanie składników
5 min
blendowanie składników

2. Przygotowane warzywa i 2 kromki chleba miksujemy na gładki krem. Doprawiamy 25 ml oliwy, octem winnym oraz solą, pieprzem i kuminem do smaku. Schładzamy.

przygotowanie grzanek
10 min
przygotowanie grzanek

3. Pozostały chleb kroimy w kostkę lub rwiemy na kawałki. Skrapiamy 25 ml oliwy i opiekamy w 200 stopniach C na złoty kolor.

podanie
5 min
podanie

4. Gazpacho podajemy dobrze schłodzone, posypane chrupiącymi grzankami.

Ocena czytelników: 0 z 0 ocen

Wasze komentarze

Napisz komentarz

Dodaj obrazek:

Maksymalna wielkość pliku: 2 MB

Oceń przepis
Owies
Owies
Ziarno owsa jest bogate w wartości odżywcze – idealnie uzupełnia zdrową i zróżnicowaną dietę. Owies jest stosowany do produkcji popularnych wegańskich napojów roślinnych.
Dowiedz się więcej