Przepis

krojenie chleba
5 min
krojenie chleba

1. Pieczywo kroimy w kostkę lub małe kromeczki.

przygotowanie mokrych składników
5 min
przygotowanie mokrych składników

2. Mleko rozmącamy z jajkami i cukrem.

zmiękczanie chleba
10 min
zmiękczanie chleba

3. Pokrojony chleb zalewamy mieszanką mleka i jajek. Dodajemy rodzynki. Odstawiamy na 10 minut, by chleb rozmiękł.

przygotowanie formy
2 min
przygotowanie formy

4. Żaroodporną foremkę smarujemy tłuszczem i wypełniamy namoczonym chlebem.

pieczenie
25 min
pieczenie

5. Zapiekamy około 20-30 minut w 180 stopniach C. Podajemy na ciepło lub zimno z owocami lub lodami.

Smakowita Owsiana
Wyobraź sobie delikatny smak owsa, idealnie kremową konsystencję i moc odżywczych ziaren.
Więcej o tym wariancie
Owies
Owies
Ziarno owsa jest bogate w wartości odżywcze – idealnie uzupełnia zdrową i zróżnicowaną dietę. Owies jest stosowany do produkcji popularnych wegańskich napojów roślinnych.
Dowiedz się więcej