Przepis:

Pamiętaj, korzystając z drożdży świeżych, należy przygotować z nich zaczyn.

Zobacz jak przygotować zaczyn »

przygotowywanie składników
przygotowywanie składników
1. Chleb kroimy w kostkę, wrzucamy do miski, zalewamy zimnym mlekiem i zostawiamy na 5 minut.
wyrabianie
wyrabianie
2. Następnie odsączamy z mleka i wrzucamy do naczynia malaksera. Dodajemy posiekanego banana i miksujemy na gładką masę.
mieszanie składników
mieszanie składników
3. Dodajemy mąkę oraz płatki owsiane, dokładnie mieszamy.
smażenie
smażenie
4. Z utworzonej masy formujemy okrągłe kuleczki. Obtaczamy je w cukrze wymieszanym z cynamonem i obsmażamy na patelni z rozgrzanym tłuszczem. Serwujemy na ciepło lub na zimno z cynamonowym cukrem.
Smakowita
Ocena czytelników: 5 z 1 ocen
Czas całkowity: 20 min
Czas wyrastania: 0 min
Czas wypieku: 5 min