Wiosna, wiosna, wiosna ach to Ty!
Wiosnę postanowiłam powitać chlebem i solą. A konkretnie chlebem na zakwasie z twarogiem i szczypiorkiem, inspirując się wiosennym twarożkiem.
Wiosna, wiosna, wiosna ach to Ty!
Wiosnę postanowiłam powitać chlebem i solą. A konkretnie chlebem na zakwasie z twarogiem i szczypiorkiem, inspirując się wiosennym twarożkiem.
mąka pszenna typ 650 350 g
letnia woda 350 ml
sól 2 łyżeczki
mąka orkiszowej pełnoziarnistej 300 g
aktywnego zakwasu żytniego 180 g
półtłustego twarogu 150 g
posiekanego szczypiorku 4 łyżki
4 godz. 40 min.
Czas całkowity
4 godz.
Czas wyrastania
40 min.
Czas wypieku
Rozumiem, że chleb pieczemy w termoobiegu?
Chleb pieczemy góra-dół, jeśli termoobieg to jest to zaznaczone w przepisie.
nie rozumiem: na czym rosnie ten chleb? W skladnikach figuruje zakwas ale w przygotowaniu juz nie…
Chleb rośnie na miłości, sile przyjaźni i marzeniach. Jedyną rolą zakwasu jest przyjemny zapach w kuchni
Chlebek wygląda zachęcająco! Czy można go upiec w keksowce?