Przepis

wyrabianie
2 min
wyrabianie
1. Na patelni podsmażamy przez kilka minut kurki. Do misy wsypujemy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, sól, podsmażone kurki, mascarpone i mleko. Mieszamy do połączenia składników.
formowanie
3 min
formowanie
2. Tak przygotowane ciasto wykładamy na oprószony mąką blat. Wycinamy krągłe bułeczki wysokości ok. 2 cm.
pieczenie
15 min
pieczenie
3. Bułeczki kładziemy na blasze wyłożonej pergaminem, dekorujemy rozmarynem, smarujemy z wierzchu białkiem. Pieczemy metodą góra-dół w 200 stopniach przez 15 minut.
Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe. Dobro z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej