Od czasu do czasu zerkam do archiwum bloga, aby zobaczyć co piekłam 365 dni temu. Tym sposobem okazało się, że prawie rok temu robiłam precle nadziewane serem. Były niezwykle apetyczne i sama się sobie dziwię, że minęło tyle czasu bez kolejnego pieczenia precli. Trzeba to nadrobić!
Dziś jednak decyduję się na bardziej klasyczną wersję, bo ich piwną. W końcu precle to idealna przekąska do piwa, więc uznałam, że piwo w cieście będzie dobrym pomysłem. Wierzch precli posypałam solą himalajską, ale możecie wybrać zioła lub np. ziarna.
Tutaj przypominam filmik jak dokładnie formować precle, ponieważ byłoby to trudne do opisania słowami, a poniżej sprawdzony przepis. Zachęcam do upieczenia 🙂
Inne przepisy na ciekawe chlebki
Wszystko zjedzone? Po więcej pysznych przekąsek zapraszam na stronę z podpłomykami. Od siebie gorąco polecam tę domową wersję pomidorowego podpłomyka– w całej kuchni roznosi się aromat pomidorów połączonych z orzeźwiającą bazylią.
Jeśli masz dodatkowe pytania o pieczenia chleba – zadaj proszę w komentarzu.
Dobry wieczor.
Uwielbiam Pani przepisy.
Man pytanie,kiedys jadlam kanapke zrobiona na pieczywie preclowym, wygladem przypominal bagietke a smak precla. Smak nieba?
Czy mozna zmodifikowac ten przpis???
Pozdrawiam
Dzień dobry,
Miło mi 🙂 Tak, można z ciasta preclowego i taką metodą upiec bułki, planowałam nawet zrobić taki przepis już od dawna!
To może w październiku się uda 🙂
Pozdrawiam.
Dobry wieczór Umieściłam zaczyn w niewystarczająco wysokim naczyniu i trochę mi uciekło.Czy powtórzyć wszystko jeszcze raz czy spróbować z pozostałą ilością ?
Dzień dobry!
Ja bym spróbowała z tym co zostało, ewentualnie dodała szczyptę drożdży więcej 🙂 Tylko nie wiem o jakim zaczynie Pani mówi, w sensie gotowe ciasto?
Dobry wieczór, ja mam głupie pytanie jaka mąka do tego?
Mąka pszenna typ 650 🙂
próbowałam kiedys ale zrobie kiedys jeszcze raz