Przepis

wyrabianie
5 min
wyrabianie
1. Mąkę, kakao, cukier i drożdże wsypujemy do misy. Wlewamy powoli letnią wodę i wyrabiamy ciasto przez kilka minut.
wyrastanie
120 min
wyrastanie
2. Elastyczne ciasto przekładamy do misy, przykrywamy ściereczką i stawiamy w ciepłym miejscu na 1,5-2 godziny.
formowanie
5 min
formowanie
3. Po tym czasie dzielimy wyrośnięte ciasto na 2 części. Z każdej z nich formujemy długie i cienkie paluchy, które układamy na blasze wyłożonej pergaminem.
pieczenie
15 min
pieczenie
4. Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni. Grissini pieczemy przez 15 minut. Najlepiej smakują świeżo upieczone.
Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe. Dobro z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej