Przepis

wyrabianie
5 min
wyrabianie
1. Połącz ze sobą wszystkie składniki i zagnieć rękami tworząc jednolitą masę.
wyrastanie
480 min
wyrastanie
2. Do wyłożonej papierem do pieczenia foremki o długości 20 cm włóż ciasto chlebowe. Przykryj materiałową szmatką i zostaw w ciepłym miejscy na noc (na co najmniej 8 godzin).
pieczenie
30 min
pieczenie
3. Przed upływem czasu wyrastania rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wstaw foremkę i piecz ok. 30 minut aż chleb zbrązowieje z góry. Wystudź go dokładnie na wyjętej kratce od piekarnika.
Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe. Dobro z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej