Eksperymenty kulinarne z przygotowywaniem domowego pieczywa nie muszą kończyć się na wypiekaniu. Ciasto drożdżowe równie świetnie sprawdza się na rozgrzanym ruszcie i wcale nie musi to być grill węglowy w słoneczny, letni dzień. Grillować pieczywo można przez cały rok i przy każdej pogodzie, nawet na grillu elektrycznym.
Dzisiaj polecam Wam przepis na pomidorowe paluchy chlebowe, które zrobią furorę wśród znajomych 🙂
Inne przepisy na chrupiące domowe przekąski
Wszystko schrupane? Po więcej pysznych przekąsek zapraszam na stronę z przekąskami. Od siebie gorąco polecam tę domową wersję chrupkiego pieczywa z dodatkiem suszonych pomidorów oraz ziaren. Kolejna zdrowa i polecana przekąska to krakersy marchewkowe.
Od roku przymierzam się do zrobienia tych paluchów 😀
czy można przygotować je wcześniej (np rano) i wstawić do lodówki/zamrażalnika, żeby ugrillować je wieczorem?
Tak, można ciasto włożyć do lodówki, aby spowolnić proces wyrastania. Potem doprowadzamy do temperatury pokojowej i dopiero wtedy pieczemy/grillujemy 🙂
A czy można takie paluchy upiec w piekarniku
Można, 200 stopni – 15 minut 🙂