Owsiany chleb dla zabieganych jest banalnie prosty w przygotowaniu. Macie ochotę na domowy chleb, a brak Wam czasu? Ten chleb zrobicie na proszku do pieczenia – nie wymaga czekania, aż urośnie. Po prostu mieszamy trzepaczką wszystkie składniki w misce, pieczemy i gotowe! To prawdziwy chleb dla zabieganych. I do tego smakuje naprawdę wspaniale!
Faktycznie mega szybko się go robi, w smaku nieco bardziej ciastowy niż chlebowy, ale w sumie dobry ☺ Do swojego dosypałam ziaren słonecznika, bo były pod ręką. Następnym razem zamienię 3/4 mąki pszennej na pełnoziarnistą, ot żeby było po jeszcze zdrowszej stronie ?
Super!
Ach jakoś zawsze wypieki mnie nie lubily, przepis super łatwy, tak naprawdę coś z niczego 🙂 wszystko miałam pod ręką w domu,ale w piekarniku siedzi już z 1h a nadal nie upieczony w środku. Skórka pięknie wyglądai ten zapach, następnym razem chyba spoboje z trochę szersza forma.
Faktycznie dziwnie pachnie ja dodałam jogurt naturalny i zakładałam na świeżo mniam
Niestety zapach wynika z dodatku proszku do pieczenia, można spróbować też z sodą, ale efekt może być podobny. Można spróbować zmniejszyć ilość o 1 łyżeczkę 🙂
Zapomnialam o ocenie. U mnie w rodzinie: 5ro dzieci i ja przeciwko mezowi. Czyli 6:1 .
A wiec….smakuje troszke jak slone ciasto. Nie jest zle,wrecz przeciwnie, mozna powiedziec ze jest pyszne , miekkie, kruche, pachnie jak owsianka. Naprawde smaczny.Jednak dla smakosza chleba na zakwasie, raczej sie nie nada. Pasuje do kremowego serka bialego z pomidorkiem…mniam. Dzieci go wcinaly z dokladka, ale malzonek wybrednioszek, zarzadal naszego chlebka. Wiec szybki chlebek …przy okazji rozgrzanego piekarnika…mozna upiec , dla odmiany. Na chleb codzienny u nas zostaje orkiszowy na zakwasie. Dzieki za przepis , z pewnoscia go jeszcze uzyje.bo nam smakowal.
Prosty, szybko sie robi. Zawsze robie na zakwasie, ale zapomnialam rano dokarmic,ups,wiec szukalam innego przepisu. Drozdzy nie stosuje. Wlasnie czekam na efekt. Pachnie ladnie.zobaczymy. 5 gwiazdek za latwosc wykonania. Podwoilam przepis i wykonaniezajelo mi rowne 5 minut i do pieca. Napisze jakgo skosztujemy ,jestem dobrej mysli.
zrobiłam dzisiaj ten chlebek (oprócz chleba bezglutenowego z mlekiem sojowym), wyszedł naprawdę dobry, nie kruszy się i przede wszystkim jest słonawy lekko, fajny, lekki, jestem bardzo zadowolona i rzeczywiście robi się go super, bardzo mnie cieszy jego smak.
Jest to rzeczywiscie blyskawiczny i prosty przepis, ale sam chlebek konstystencja bardziej ciasto przypomina i super smaczny tez nie jest. O ile zwykle chleb zajadam, az mi sie uszy trzesa, to tym razem poprzestalam na kromce i nie spieszy mi sie do zjedzenia drugiej.
Tak wiec – generalnie odradzam