Przepis

wyrabianie
5 min
wyrabianie
1. Pomieszaj ze sobą wszystkie składniki i zagnieć z nich jednolite, elastyczne ciasto. Zagniataj ciasto kilka minut.
wyrastanie
90 min
wyrastanie
2. Zostaw ciasto w przykrytej materiałową szmatką misce i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 1,5 h.
drugie wyrastanie
30 min
drugie wyrastanie
3. Po upływie tego czasu przenieś ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia prostokątnej brytfanki. Uklep ciasto w formie i odstaw w ciepłe miejsce jeszcze na ok. 30 minut.
pieczenie
15 min
pieczenie
4. W tym czasie rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Przed wsadzeniem do piekarnika zrób w cieście charakterystyczne dziurki palcem. Piecz ok. 15 minut aż focaccia lekko zbrązowieje.
Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe. Dobro z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej